default-logo

26
EKI
2018

AMATÖR SPOR KULÜPLERİ FEDERASYONU (ASKF) BAŞKANI YAŞAR ZIMBA VE YÖNETİMİ PERŞEMBE GÜNÜ BASIN MENSUPLARI İLE SERDİVAN ZAİKA RESTURANT’TA BİR ARAYA GELDİ.

AMATÖR SPOR KULÜPLERİ FEDERASYONU (ASKF) BAŞKANI YAŞAR ZIMBA VE YÖNETİMİ PERŞEMBE GÜNÜ BASIN MENSUPLARI İLE SERDİVAN ZAİKA RESTURANT’TA BİR ARAYA GELDİ.

Basın toplantısına ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Futbol İl Temsilcisi Tezcan Demir, yardımcısı Mustafa Yavuz, Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Cemal Başaran, TÜFAD Sakarya Şube Başkanı Tamer İlaçan ve ASKF Genel Sekreteri Ahmet Orhan, Başkan Vekili Recep Odabaş, Yönetim kurulu üyeleri Uğur Kobaş, Hasan Zandolu, Ali Palas, Necmettin Koçak, Cavit Yılmaz, Selçuk Kurt, Mehmet Demir, Sezgin Tutar, Fatih Kanbur, Mehmet Bilgin, Fevzi Çolak, Hidayet Kahya, ASKF delegesi Yahya Berk katıldı.

114 KULÜBE MADDİ DESTEK..

Başkan Yaşar Zımba “ASKF tarihinde bir ilk gerçekleşerek futbol kulüplerine maddi yardım yapıldı. 114 kulübümüzün lisans sayılarına göre 4 bin, 5 bin ve 6 bin TL’lik yardım yapıldı. 28 kulübümüz başvuru sürecini kaçırdığı için bu destekten ilk etapta faydalanamadı. Ancak ben bu konunun üzerine giderek 2’şer bin TL’lik ödeme yapılmasını sağladım.  Kulüplerimize bir nefes olan bu maddi yardımlardan dolayı Eski Gençlik ve Spor bakanımız Osman Aşkın Bak, Yeni bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu, spor genel müdürümüz Mehmet Baykan, TASKK genel Başkanı Ali Düşmez’e teşekkür ederiz.

Ayrıca Aralık ayı sonuna kadar Büyükşehir Belediye Başkanımız, onursal başkanımız Zeki Toçoğlu bize bağlı tüm kulüplerimize toplamda 1 Milyon TL’lik malzeme yardımında bulunacak” dedi.

DEDİKODULAR BİZİ ÜZDÜ..

Göreve geldiğimiz ilk 1.5 yıllık süreçte Disiplin ve Tertip Kurulu’nun hiçbir şey yapmadığını gördük ve daha sağlıklı kararların alınması için bu kurulları değiştirdik. Yeni kurullar göreve geldikten sonra ASKF ne derse o oluyor, dedikoduları yapılıyor. Buna çok üzüldüm. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Disiplin Kurulu ile Tertip Kurulu tüm kararları kendi alıyor. Bizim en ufak bir müdahalemiz yok. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

IŞIKLANDIRMA SORUNU..

İlimizde bulunan sahalar hakkında bazı eksiklerin olduğunu dile getiren Başkan Zımba, “Bütün sahalarımız iyi durumda. Fakat birkaç sahamızda ışıklandırma eksikliği var. Hendek, Karasu, Ferizli ve Arifiye sahalarımızın ışıklandırma sorunu da en kısa sürede çözülecek.

Ayrıca Geyve’de bulunan sahamızın çok eksiklikleri var, bu konuda da Milletvekilimiz Kenan Sofuoğlu ile görüştüm, kendisi konuyla ilgilenecek. dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ..

Amatör spora destek olan herkese teşekkür eden Zımba sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Vali Bey’e teşekkür ediyorum. Amatör kulüplere yapılan para yardımın geç kaldığını duyunca bakan bey ile görüşerek yardımın bir an önce yapılması konusunda büyük katkısı oldu. Onursal başkanımız SBB başkanı Zeki Toçoğlu’na minnettarız, maddi ve manevi hep yanımızda..

Gençlik ve spor İl müdürü Fatih Çelikel ile ilişkilerimiz çok iyi. Bizlere çok destek oluyor, beraber hareket ediyoruz. Eski yönetimizde başkan vekili olan Cevat Ekşi Sakaryaspor başkanı. Dolayısı ile Sakaryaspor, Antrenörler Derneği, Hakem ve gözlemciler camiamız, Futbol bölge müdürlüğü, Saha komiserleri derneği, başta olmak üzere tüm spor camiası ve diğer sivil toplum kuruluşları, dernekler ile iyi ilişkiler içinde hizmet ediyoruz. Amatör spora destek veren, gönül veren herkese teşekkür ediyorum.”

KİMSE KARIŞAMAZ.

Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Cemal Başaran yaptığı açıklamada “4 avukat bir hakemden oluşan kurulumuz var. Eğer verdiğimiz kararlar konusunda şüphesi olan kim varsa gelip karar dosyalarını inceleyebilirler. Bizde hata yapabiliriz, eğer hatamızı tespit ettiğimiz takdirde bu hatamızdan döneriz. Kimse aldığımız kararlarda işimize karışmıyor, karışamaz” dedi. ..

250 SPORCUYA İŞ..

ASKF ile JAN-EM Özel Güvenlik arasında portokol imzalandı. İmzalanan protokolde 250 kişiye özel güvenlik eğitimi verilecek. Her kulüpten bir sporcu JAN-EM tarafından Ücretsiz verilecek özel güvenlik eğitimlerinin ardından meslek sahibi olacak.

İmza protokolü başkan Yaşar Zımba ve JAN-EM özel Güvenlik adına Mehmet Demir ile imzalandı.

İCRA GÖNDERDİLER.

Bazı konularda hiç konuşmadım, biz dedikodu üretmiyoruz. İş ve İcraat yapıyoruz. Bakın bu konuları hiç size anlattımmı? belki ilk defa şimdi duyacaksınız. Eski çalışan iki bayanı işten çıkarmadığımız halde, sigortaları asgari ücret üzerinden ödendiği halde, eski yöneticilerin mahkemedeki beyanatları yüzünden 70 bin TL civarında tazminata mahkum edildik. Ve o kişiler icra yoluna gittiler. Bu icra ve tazminatlar üye kulüplerin ödedikleri ufak paralar ile karşılanmaya çalışılıyor.  Bu ödenecek paralar federasyonu çok zor duruma düşürecek.

Başkan Yaşar Zımba ayrıca Büyükşehir belediye ve özel idare tarafından yapıldığı halde sözleşme de belirtilen bir madde yüzünden, alt yapı tesisleri Ekrem Karaberberler tesislerine gittiği için Amatör spor evi GSİM devir oldu. Spor evini genel müdürlükten 20 yıllığına kiralamak zorunda kaldıklarını ve aylık ödediklerini de sözlerine ekledi.