default-logo

21
OCA
2020

Yaşar Zımba ve Cevat Ekşi, Uğur Kobaş’a destek için Paris’e gidiyor.

Yaşar Zımba ve Cevat Ekşi, Uğur Kobaş’a destek için Paris’e gidiyor.

Dünya (WKF) Karate Federasyonu tarafından Kasım ayında gönderilen yazı ile olimpiyat hakemi olarak görevlendirilen Uğur Kobaş’ın Dünya kamuoyu için resmi olimpiyat hakemliği açıklaması 23 Ocak 2020 tarihinde Fransa’nın başkenti Paris’de  yapılacak.

Sakarya amatör spor kulüpleri federasyonu başkanı Yaşar Zımba  ve Eski Sakaryaspor başkanı, ASKF başkan vekili Cevat Ekşi bu gurur gününde Karate branşında olimpiyatlarda görev alacak ilk Türk Karate hakemi olacak  Uğur Kobaş’a destek için Paris’e gidecekler.

Avrupa, Dünya hakem kurul üyesi Uğur Kobaş “böylesine önemli bir görev için yapılacak resmi açıklamada, Yaşar Zımba ve Cevat Ekşi başkanları yanımda görmek, onların desteklerini hissetmek bana daha da güç verecek. Beni Desteklemek için başka bir ülkeye, binlerce kilometre gelmeleri, benim için onur verici, başkanlara teşekkür ederim.  İnşallah Ağustos ayına kadar bir sorun çıkmadan olimpiyatlarda görevimizi tamamlarız. O yüzden çok temkinli hareket ediyorum.

ASKF Başkanı Yaşar Zımba ve Eski Sakaryaspor başkanı, ASKF başkan vekili Cevat Ekşi “ Uğur Kobaş kardeşimiz; aldığı olimpiyat görevi ile ilimizin ve ülkemizin yüz akı.  Sporda ilimize her alanda büyük hizmetler yaptı, yapmaya da devam ediyor. Branşı Karate olsada sporun ve yönetimin her dalında, alanında var. Bizim  gibi spor adamlarına her zaman yanında olarak destek oldu.  Uğur Kobaş, ASKF yönetiminde başkan yardımcımız yıllardır beraber çalışıyoruz.

Spor için; yıllarını veren bir kişi için biz Paris’e gitmişiz çokmu. Bu çok önemli resmi olimpiyat hakemliğinin açıklanacağı günde Uğur Kobaş’ın yanında olmak bizede mutluluk verecek, gurur duyduracak. Olimpiyatlar sadece sporda değil, Tüm organizasyonlar için de Dünya’nın en büyük organizasyonu. 2020 Tokyo yaz olimpiyatlarında milyonlarca kişi, bizim gibi Televizyonda  kardeşimizi görünce mutlu olacak, gurur duyacak, inanıyoruz.

Sporcu, antrenör, yönetici ve hakem olarak kariyerinin zirvesinde olan bu kardeşimize Sakaryamızın daha çok sahip çıkması ve layık olduğu değeri vermesi gerekiyor.  Bazı branşlarda, bazı spor elemanları olimpiyat kotası aldığında yer yerinden oynuyor, havaalanlarında  çiçekler ve bandolar ile karşılanıyorlar.

Olimpiyat kotası alan ilk Türk karate hakemi burada,  Sakarya’da, biz ne yaptık. Belki 2020 Tokyo olimpiyatlarında Sakarya’dan tek o olacak.

Gençlik ve spor bakanlığının teşkilat ana amaçlarından biri zannediyoruz olimpiyatlara sporcu, hakem, antrenör göndermek, bu düşünce ile bakarsak Uğur Kobaş çok büyük bir iş başardı. Kıymet bilmek lazım. Destek olanlara teşekkür etmek lazım. Çünkü Uğur Kobaş’ın bundan daha büyük kariyerine ekleyeceği bir şey kalmadı artık.

 

Olimpiyat yolunda Uğur Kobaş’a başarılar diliyoruz. Dediler..