default-logo

03
ARA
2020

ASKF BAŞKANI YAŞAR ZIMBA 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ İLE İLGLİ FARKINDALIK MESAJI YAYINLADI

ASKF Başkanı Yaşar Zımba 3 Aralık Dünya Engeliler günü ile ilgili farkındalık mesajı yayınladı.

Zımba yayınladığı mesajda ilgili Bizim için 3 Aralık Engelliler Günü bir kutlama günü değil; Farkındalık günü. Diğer ilgili kurumlar ve devletimiz gerekli yakınlığı göstermektedir. Her alanında uyum mücadelesi veren, zor ve güç durumlarla karşılaşan engelli bireylerimizi hatırlamamız, onlarla hayatımızı idame ettirdiğimizin farkında olduğumuzu göstermemiz gereken, onlara yardımcı olmamızın zorunluluğunu bizlere hatırlatan bir gündür.

Amacımız, Engellilerimizi sadece bir günde anımsamak ve bu güne özel sosyal medya’ya bir iki resim atmak olmamalı, bilakis onların sorunlarına devletimiz ve kurumların yanında derman olmak, çözüm üretmek için mücadele etmeliyiz.

Maalesef toplum olarak engellilere ilişkin bir takım yaygın olumsuz refleksler geliştirdik. Onlara ya acıyoruz; ya da gayrı-ihtiyari dışlıyoruz. Bunlarında sonuçlarını hiç değerlendirmiyoruz. Engellilere acıma ve dışlama tavrı bireyde ruhsal açıdan problemler teşkil ettiğini özgüven kaybı, içe kapanma, mutsuzluk ve utanma gibi duygular oluşturduğunu hesaba katmalıyız.

Bilmeliyiz ki engelli olmak bir seçim değildir. Doğuştan olabileceği gibi sonradan var olan bir durum olabilmekte bu bağlamda hepimizin birer engelli adayı olduğunu hatırımızdan çıkarmamamız lazım.

Bizi biz yapan kolumuz, gözümüz, kulağımız değil kalbimizdir. Zihnimizdeki ve gönlümüzdeki engelleri kaldıralım. En büyük engelin sevgisizlik olduğunu bilelim. Unutmamak gerekir ki; engelli duruma düşmek, hiçbir zaman hayatın sonu olarak değerlendirilmemeli; okumaya, öğrenmeye, sosyal hayata katılmaya bir engel olarak görülmemelidir.

Bu duygu ve düşünceler ile 3 Aralık Dünya engeliler gününde sizlerin FARKINDAYIZ, ve en büyük engel SEVGİSİZLİK tir, diyerek, bir sonraki dönemden itibaren Engellilere yönelik çalışmalarımızı arttırma sözü veriyoruz.

  • Yaşar ZIMBA
    ASKF Başkanı