default-logo

03
NIS
2019

BAŞKAN YAŞAR ZIMBA “GURUR DUYUYORUM”

BAŞKAN YAŞAR ZIMBA “GURUR DUYUYORUM”

ASKF başkan yardımcısı, Avrupa ve Dünya Karate Federasyonları Hakem Kurul Üyesi Uğur Kobaş’a, Avrupa hakemliğinde 20. yılını tamamladığı için İspanya’da verilen Altın Rozet ödülü için Sakarya ASKF başkanı Yaşar Zımba kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Yaşar Zımba “İspanya da yapılan Avrupa Karate şampiyonasında Türk hakemliği adına bir gurur yaşandı.

Avrupa Karate Federasyonunda (EKF) 20. yılını dolduran Uğur Kobaş’a altın rozet ödülü verildi.

Sporda böylesine İdareci olan değerler kolay yetişmiyor. Çabuk yetişmiyor.

Bana göre sporda ülkemizin iki önemli kişisi Dünya federasyonları yönetiminde.

Biri Şenez Erzik FİFA da, biri de bizde ilimizde, Akdeniz, Avrupa ve Dünya Karate federasyonları hakem kurul üyesi Uğur Kobaş.

Bu kardeşimize olanak verildiğinde Sakarya için çok daha başarılı ve büyük çalışmalar yapacağına, ilimizi, ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum.

Uğur kardeşimiz sporculuk yaptı. 1990 yılında Avrupa üçüncülüğünü kazandı. BESYO spor yöneticiliği lisans mezunu, 5 farklı branşta resmi antrenör belgesi sahibi, 11 farklı spor branşında eğitim almış. Türkiye, Akdeniz, Avrupa ve Dünya federasyonları hakem kurulunda, ingilizce biliyor.

Sakarya ASKF de başkan yardımcısı, TASKK yedek yönetim kurulu üyesi, spor organizatörü, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görev almış yada devam ediyor.

Yerel bir gazetemizde köşe yazarlığı yaptı. 30 yıldır sporun içinde. Bir çok gazete ve sivil toplum kuruluşları tarafından ödüllendirilmiş.

Temsil ve hitabet yeteneği olan böylesine meziyetleri olan Uğur Kobaş umarım hak ettiği yerlere gelir.

Kardeşimizi tebrik eder, daha iyi

güzel yerlerde görmek dileği ile başarılarının devamı dileriz.” Dedi